maandag 22 oktober 2007

De Badge.....

Het meest onmisbare attribuut bij netwerk bijeenkomsten. Het ondergeschoven kindje. Je krijgt iets om aan je te pinnen of te knijpen of met een naald door je vel te steken.

Er staat je naam op én de naam van je bedrijf én de naam van de organiserende instantie in een lettertype, nou kleiner hadden ze het waarschijnlijk niet! Of je visitekaartje in een plastic hoesje! Onleesbaar en absoluut onbruikbaar.

Het enige wat op de badge hoeft te staan is je naam. Wat mij betreft alleen je voornaam. Dat ruimt zo heerlijk barrières op. Het is al moeilijk genoeg om vreemden aan te spreken zoals ik in een eerdere blog al eens aangaf. Voornaam. meer dan voldoende. dus '' Hoi Brian, hoe gaat het..."

En dan heb ik nog een verzoek. Plaats de (het?) Badge dus niet op het zakje van uw colbert aan de linkerkant. Dát is gemaakt voor visitekaartjes! Plaats de Badge aan de rechterkant. U zult merken het is een stuk eenvoudiger in de acrobatiek om de ander zijn naam te lezen. Rechts, want als u iemand de hand geeft draait u automatisch de rechterkant van het lichaam naar de ander toe. En die kan uw naam lezen! Simpel, appeltje eitje! Doen vanaf nu!

Dus op netwerk bijeenkomsten is iederen die deze blog leest in het vervolg gemakkelijk te herkennen. Hij draagt de Badge rechts. Hoe draag je?? Rechts!

Oh. ja... voor de dames.... Wilt u alstublieft ophouden met de badge aan uw centuur te bevestigen?? Ik wil graag voor u op de knieën..... maar om uw naam te lezen?? Ook het gebruik van Lanyards is vooral bij u, dames, af te raden. Wij mannen vinden het dé uitkomst. Wij mogen naar uw borsten kijken om uw naam te ontcijferen. Geweldig.

À propos Visitekaartjes. Hou ze gescheiden. Die u weg geeft; uit het zakje van het colbert links. Die u ontvangt;berg ze ergens anders op, het borstzakje van uw overhemd.
Enne... Let u ook nog eventjes op dat de op de achterkant van de visitekaartjes die u weggeeft niet nét dat belangrijke telefoonnummer staat??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten