zondag 2 december 2007

Wat zijn de Dutch Bloggies?

De Dutch Bloggies zijn de jaarlijkse verkiezingen voor de beste weblogs van Nederland.Het event is een initiatief van de stichting Dutch Bloggies. Het zal de vijfde keer zijn dat de Dutch Bloggies op locatie zullen worden uitgereikt. Totaal is dit al de achtste keer dat de Dutch Bloggies gaan plaatsvinden.
De Dutch Bloggies bestaat uit 18 categorieën en de awards worden dit jaar door een vakjury verkozen. Het publiek heeft de mogelijkheid om de Meest Populaire Weblog te kiezen. De verkiezing bestaat uit meerdere rondes (te beginnen met een kandideringsronde, daarna een juryronde en de verkiezing voor Meest Populaire Weblog). De uitreiking van de Dutch Bloggies 2008 zal plaatsvinden in maart in het Atrium te Den Haag.

De categorieën:
Publieksprijs
Meest Populaire Weblog
Juryprijzen
Beste weblog
Best geschreven
Beste vormgeving
Meest toegankelijke weblog:
Beste toepassing van beeld (foto of video)
Beste zakelijke weblog
Persoonlijk
Nieuws
Politiek
Gezondheid
Sport
Kunst/cultuur
Muziek
Literatuur
Internet/ICT
Techniek/wetenschap
Entertainment/fun
Marketing
Onderwijs

Hoe werken de verkiezingen dit jaar?
Vanaf 1 december 2007 kan iedereen zijn of haar weblog(s) kandideren. Enige voorwaarden die aan de weblogs worden gesteld zijn dat ze: hun origine in Nederland vinden, gestart of operationeel zijn in 2007, nog steeds operationeel zijn ten tijde van de juryronde (na 1 januari 2008), geen illegale of onwettige content bevatten.

Stemronde publiek
Het publiek krijgt op basis van de shortlist van de jury de mogelijkheid om online een keuze te maken voor de Meest Populaire Weblog. Uiteraard hebben de genomineerden de mogelijkheid om zichzelf te promoten en krijgen ze extra aandacht op de website van de Dutch Bloggies en About:blank.

Uitreiking awards
Uiteraard zijn de Dutch Bloggies niet compleet zonder een feestelijke uitreiking. Deze zal plaatsvinden in maart in het Atrium te Den Haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten