woensdag 22 april 2009

Kun je rekenen??

Meestal zeggen we daarna: Reken er maar niet op.

Reken er maar niet op dat je de tijd en gelegenheid hebt om op netwerk bijeenkomsten zo héél véél mensen te ontmoeten. Reken je even mee?

Je ontmoet iemand, schud elkaar de hand en begint je gesprek. Je moet wat vertellen, je luistert wat, vertelt nog een beetje, luistert nog wat, stelt een vraag, beantwoordt een wedervraag en voor je het weet zijn er tien minuten voorbij. Nog even hannesen voordat het visitekaartje uit de porte-monnaie getoverd wordt, 11 minuten precies.

Voor inloop, registreren en koffie is meestal een half uurtje uitgetrokken. Dan komt de spreker van de avond, die toch ook wel een uurtje nodig heeft, maar meestal toch wel langer de tijd neemt. Daarna nog een eventjes netwerken en voordat je het weet is het half elf. De andere dag weer vroeg op?? Vast wel!

Om met vijf personen 10 tot 11 minuten te praten hebben we dus bijna een uur nodig! En wil je het niet al te gek laat maken, dan heb je dat uur niet eens.

Is het dan niet verstandiger om drie tot vier mensen te spreken, bijtijds naar huis te gaan en nog even voor het slapen gaan snel een e-mailtje te sturen “goh, wat een leuk gesprek, zullen we een afspraak plannen om verder te praten??

Relaxed toch?? En reken er maar op dat de resultaten uit het netwerken zullen toenemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten