maandag 26 april 2010

Linkedin met zwemband

Een zwemband rond je middel om te leren zwemmen of om gemakkelijker te drijven en het hoofd boven water te houden. Aanbevelingen, testimonials of recommendations, bij je LinkedIn profiel als hulpmiddel om je reputatie drijvende te houden.


Zo een beetje halverwege het LinkedIn profiel staat prominent het woord “recommended” met daarachter het aantal mensen dat jou heeft aanbevolen. Om in de beeldspraak te blijven: dit is het aantal positieve beoordelingen waarop jouw LinkedIn profiel blijft drijven.

De definitie van netwerken, volgens The Master Networker Institute, luidt: Het systematisch verzamelen en bewerken van contacten welke van belang kunnen zijn bij het realiseren van vooropgestelde doelen.


Bij een LinkedIn profiel is het van belang contacten te leggen en te beheren die kunnen helpen bij het realiseren van bijvoorbeeld, het vinden van een baan of bij het profileren van jezelf als de te vertrouwen persoon op jouw vakgebied.  Heb je veel aanbevelingen dan is de slagingskans om het vooropgestelde doel te realiseren vele malen groter. Het LinkedIn profiel zou dan ook kunnen werken als lokmiddel om mensen naar je eigen website te lokken.

 Rotterdamse Suzanne Meijles, oprichtster en eigenaresse van Protaal weidde er ook een artikeltje aan. Aanbevolen leesvoer. In een eerder artikel uit 2008 schreef ik hier ook al eens over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten