vrijdag 29 januari 2010

Poken alweer ouderwets?

Gistermiddag een boeiend gesprek gehad met Marco Strijks,bij Syntens bezig met innovatie.

Vroeguh??? Vroeger speelde ik met electrische treinen. Tegenwoordig kun je spoorwegexploitant spelen op je PC.

De moderne electronica maakt veel mogelijk. Poken is daar een voorbeeld van, twee sleutelhangerachtige dingetjes tegen elkaar houden en je gegevens worden draadloos overgeheveld. Op de i-Phone is inmiddels een LinkedIn-apps verkrijgbaar. Hou twee iPhones tegen elkaar en elkaars LinkedIn profielen worden overgestuurd.

Een andere toepassing waar wij zelf veel plezier mee hebben is de barcode scanner, waarmee je in een winkel de barcode van een artikel scant. Vervolgens gaat het programma'tje op het internet op zoek naar het betreffende artikel en de prijs waar tegen het binnen een aangegeven actieradius verkocht wordt. Kun je de gezichten voorstellen van de verkopers als je met een pokerface zegt "Je vraagt er 59 euro voor, elders wordt het aangeboden voor 49. Dus ik wil het bij jou kopen voor 49 euro. Graag of niet!"

Een andere applicatie is de Qrid, welke een barcode linkt aan een website. Op al je "reclamedragers" plaats je de Qrid-code. De voorbijganger maakt een foto'tje met zijn mobieltje en het programma zoekt de bijbehorende website op. Geen gedonder meer met URL's die lastig te onthouden zijn.

We hebben het uitgeprobeerd. Het onderstaande plaatje is de QRID-code naar The Masternetworker Institute.

qrcode


Haal je QRID reader op en lees er meer over op de website van QRID of
lees het gehele artikel op op de website van Syntens

Legio mogelijkheden bieden zich aan voor ons als netwerkers! Wat zie jij erin??