dinsdag 4 oktober 2011

Netwerken. Wat schuift het? Coindozer!


Coindozer, het oude spel van muntenschuiven op de kermis heeft nieuwe vormen aangenomen en is inmiddels ook beschikbaar voor Iphone/Ipad. Zelf heb ik hem op mijn Android tablet gezet en schuif regelmatig wat muntjes.

Tijdens een van deze spelletjes viel mij de gelijkenis van Coindozer met Netwerken op. Je stopt er heel wat muntjes in, die, voordat ze er aan de “winstkant”weer uitkomen, een gehele tijd onderweg kunnen zijn. Ook verdwijnen er veel muntjes langs de zijkanten. Die komen niet eens aan in de “winstkant”.

Zo is dat ook met Netwerken. Vervang “muntjes” door “contacten”. Je geeft jouw contactgegegevens. Die vallen op de plaat en worden doorgeschoven. Aan de winstkant komen er  andere contacten uit. Ook verdwijnen er contacten aan de zijkanten. En het kan zijn dat er helemaal niets gebeurd. Je moet eerst geven roept iedereen dan.
Het lijkt er ook op alsof je altijd méér muntjes, lees contacten, moet invoeren dan dat er aan de andere kant terugkomen. Maar niet getreurd. Je wacht eventjes en het programma op je Android of Iphone geeft je nieuwe kansen, nieuwe muntjes om in te voeren. Lees nieuwe Netwerkmogelijkheden en bijeenkomsten.

De winst bij Coindozer zit hem er eigenlijk in dat er bonuspunten en cadeau’s te behalen zijn, die bovenop de muntjes vallen. Die dus als het ware naar de andere kant getransporteerd worden door de onderliggende muntjes.  En ook hier weer. Een aantal bonuspunten en cadeau’s verdwijnen via de zijkanten en halen de winstkant niet eens.

Totdat de muur, heel kort maar, omhoog gaat en dan worden alle munten, bonuspunten en cadeaus afgeschermd van de afgrond en stijgen de kansen dat ze de “winstkant” halen enorm.
Bij Netwerken zijn je contacten eigenlijk de “transportmuntjes”.Af en toe haal je een opdracht direct van je contacten. Maar dat staat in geen verhouding tot de moeite die je moet doen om contacten te verzamelen en tot aan“winstgevendheid”te brengen.

De kwaliteit van de aanbevelingen die je krijgt zijn bij het Netwerken eigenlijk je “beschermingsmuur”.  Zij zorgen er voor dat je kansen de eindstreep te halen en opdrachten te scoren  op een geweldige manier toenemen.
Veel betere resultaten krijg je als jouw contacten de bonuspunten en cadeau’s, lees aanbevelingen, overbrengen die al of niet met behulp van de muur tot de winstkant kunnen worden gebracht.

En dan maakt het natuurlijk niet uit of je offline of online aan het Netwerken bent:

Netwerken: Het schuift. Coindozer.

Hier komen de plaatjes vandaan : Ook coindozer spelen? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten