zaterdag 18 juni 2011

Twitter en Networking - Twetworking


Vanmorgen zag ik op mijn twitteraccount @jos_essers een berichtje van Herman Vis.   Herman is lid van Open Coffee Hengelo en daar een regelmatige bezoeker. Daar  heb ik hem leren kennen als een  top nieuwsgier. Steeds weer is hij op zoek naar nieuwe dingen. Vandaar dat ik eens verder ging op zijn  hashtag  #leerverbindendspreken en de url-verkorter te volgen.

Op die pagina aangekomen las ik zijn programma en schakelde onmiddellijk dat ik wellicht zelf nog iets aan deze cursus zou hebben én dat het wellicht iets zou zijn om te verbinden naar http://www.Sprekersuithetoosten.nl,  het platform waar ik nog steeds mee zit te kijken hoe we het gestalte kunnen gaan geven. (Als iemand er een idee over heeft, graag hoor ik het!)
Mijn nieuwsgier doet mij altijd eventjes naar de onderkant van webpagina’s kijken. Ik vind daar altijd (voor mij) belangrijke informatie over de makers van de website of gebruikte technieken.

In dit geval had Herman gebruik gemaakt van een nieuwe dienst : aanmelder.nl . Naar iets dergelijks ben ik ook al geruime tijd op zoek. Ik ben alleen nog niet verder gekomen dan de Engelse of Amerikaanse websites en toepassingen.  Dus: snel ingeschreven en een account aangemaakt.
Twitter op deze manier toepassen is nuttiger dan dat iemand komt vertellen dat hij de straat inrijdt en bijna thuis is;  of koffie gaat drinken; of iedereen goede morgen /goede avond wensen. Dat laatste is precies wat velen, die twitter nog niet gebruiken,  vaak denken.
Had het maar gezegd, Had ik dát maar geweten…….. Hoe vaak horen we niet dat als we net de zolder, kelder of garage hebben opgeruimd, groot gedeelte naar de kringloop  een ander gedeelte naar het grofvuil: Had dat gezegd, daar ben ik al tijden naar op zoek: Twetworking: Twitter Networking.
Dus als je weer eens mensen hoort, dat ze niet weten wat ze met twitter kunnen of moeten? #Twetworking!