zaterdag 6 oktober 2012

Geen wonder dat er zoveel winkelruimte te huur staat!

Geen wonder dat er zoveel winkelruimte te huur staat! Het verbaast me hoe langer hoe minder. Mijn plaatselijke DoehetZelf  winkel zoekt voor de zaterdag een kassahulp vanaf 16,5 jaar. De kassahulp in de lokale supermarkt vraagt mij wat voor groente het is die ik op de band leg. Ik kan nauwelijks een kreet van verbazing onderdrukken alvorens ik "Broccoli" zeg.

De lokale Toys R Us heeft het moeilijk. "De crisis" zegt de ondernemer. "Mensen besteden minder". Ik ben het met hem eens. Mensen besteden minder. Bij hem.  Mensen besteden hun geld ergens anders. Bij Bol.com bijvoorbeeld.

Daar bestelde ik gisteravond om 22.15, toen alle winkels al gesloten waren, iets voor mijn hobby,  R/C modelboten.  Bij het afsluiten van de bestelling en betaling werd aangegeven dat het bestelde artikel de andere dag geleverd zou worden. Het zou mij benieuwen. Vrijdagavond 22.15 uur bestellen. Zaterdag in huis. Van je never nooit niet natuurlijk!

Via de website van Bol.com en Post.nl kan ik bekijken waar mijn pakje is. Onderweg! De verwachting is  tussen 18.00 en 20.00 uur af te leveren. Met  bedankjes en e-mail orderbevestigingen.

Ik hoef dus de kassahulp niet meer op te leiden en te vertellen over Broccoli of over de afmetingen van tuimelschroeven.

Ik kan mij goed voorstellen dat meer mensen het gemak van Internet aankopen zullen gaan ontdekken. Albert Hein ziet het ook , getuige de overname van Bol.com. Ik ga méér en méér Online bestellen!

P.S. Het pakketje werd bezorgd om 19.15 uur! Op zaterdagavond!