zondag 8 november 2009

Plan

Je moet een plan hebben. Liefst een geschreven plan waarin je aangeeft wat je moet doen om de gestelde doelen te bereiken. Hoeveel moet je adverteren, waarin. In welke bladen. Wat wil je bereiken met je website. Hoeveel e-mail marketing moet je doen. Met welke programma's. Hoeveel nieuwe netwerkcontacten wil je maken. In hoeveel tijd. Welke stappen moet je zetten.

Dus een plan. Op basis daarvan de middelen vrijmaken. Het budget wat je er voor uittrekt, zowel in tijd als in geld. Lidmaatschap van Netwerk clubs is niet gratis. Contributie. Brandstof. Parkeergeld. Het kost geld om deel te nemen aan Ontbijten, Lunches en Diners.

Maar ook tijd vrijmaken. Tijd plannen om deel te nemen. Reistijd. Het kost tijd om de bijeenkomsten te bezoeken. Het kost tijd om “Club” werkzaamheden op je te nemen. Het kost tijd om de dag ná het evenement de gegevens van de mensen die je ontmoet hebt in je CRM-systeem op te nemen. Een gezegde luidt: “De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens.” Laat het daar niet bij blijven. Goede voornemens. Maak een plan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten