donderdag 27 december 2007

Gelukkig Nieuwjaar

''You can't count your days, but you can make your days count'' schreef Harvey Mackay deze week in zijn column. Il lees ze graag. Ik had het ook vaker gehoord. Betwijfel of het origineel van hemzelf is, óf dat hij het ook ter bruikleen heeft.

We zijn er erg goed in, zeker zo op deze laatste dagen van het jaar, de dagen te tellen, áf te tellen.
Mijn Opa van moeder's kant zei op de 29 ste december altijd: ''Morgen komt er een man, die heeft zoveel ogen in zijn hoofd, alsdat er nog dagen in het jaar zijn''. Twee dagen restten dan van het oude jaar. Deze laatste dagen tussen Kerst en Nieuwjaar. Als je een dag uit het verleden terug zou kunnen krijgen, welke zou dat moeten zijn? Wat zou je doen op zo een dag met je dierbaren, met je familie, met je vrienden? Wat zou je doen als je zo een dag zou terugkrijgen?

Of moeten we zeggen: laten we er voor zorgen dat we vandaag zo een dag máken om er later op terug te kijken. Ik kies sinds kort voor deze laatste mogelijkheid maar geef er tegelijkertijd graag bij toe, dat het lang geduurd heeft voordat ik er op deze manier over kon denken, voelen en proberen te doen. Het lukt mij al een heel klein beetje. Het lukt mijn beste kameraad nog nauwelijks!

Gelukkig Nieuwjaar. Zalig 2008. Maak dat de dagen téllen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten